2011. december 19., hétfő

Sajtkrémleves

A sajtból igazán sűrű levest készíthetünk. És akkor lesz a legfinomabb, ha minél többféle sajtot rakunk bele.

Hozzávalók (2 személyre)
2 fej vöröshagyma
1 db tömlőssajt
15 dkg edami sajt
2 dl tejszín
10 dkg trappista sajt
olaj
só, bors

Elkészítése


  1. A hagymát apróra vágom és kevés olajon el kezdem pirítani.
  2. Hozzáadom a tömlőssajtot és meg egy kevés vizet is öntök bele.
  3. Néhány perccel később került bele apró kockákban az edami sajt és a trappista fele.
  4. Ha tűl sűrű akkor önthetünk hozzá még egy kevés vizet.
  5. Mikor a sajt elolvad benne, adjunk hozzá 2 dl tejszínt, forraljuk fel és ezután botmixerrel krémesítjük.
  6. Forrón, sajttal megszórva a tetején tálaljuk.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...