A sajtból igazán sűrű levest készíthetünk. És akkor lesz a legfinomabb, ha minél többféle sajtot rakunk bele.
Hozzávalók (2 személyre)
2 fej vöröshagyma
1 db tömlőssajt
15 dkg edami sajt
2 dl tejszín
10 dkg trappista sajt
olaj
só, bors
Elkészítése
- A hagymát apróra vágom és kevés olajon el kezdem pirítani.
- Hozzáadom a tömlőssajtot és meg egy kevés vizet is öntök bele.
- Néhány perccel később került bele apró kockákban az edami sajt és a trappista fele.
- Ha tűl sűrű akkor önthetünk hozzá még egy kevés vizet.
- Mikor a sajt elolvad benne, adjunk hozzá 2 dl tejszínt, forraljuk fel és ezután botmixerrel krémesítjük.
- Forrón, sajttal megszórva a tetején tálaljuk.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...