2013. március 22., péntek

Sült kacsa, párolt káposztával és borsós krumplipürével

Húsvétra. :)
















Hozzávalók (2 személyre)
2 kacsacomb bőrével együtt
szárnyas fűszerkeverék (só- és adalékanyagmentes, fokhagyma, pirospaprika, rozmaring mindenképp legyen benne)
só, bors
60 dkg burgonya, 20 dkg zöldborsó
egy evőkanál vaj
1 fej káposzta
2 evőkanál cukor
kevés köménymag
kevés ecet
olaj

Elkészítése

  1. A cukrot kevés olajon megkaramellizálom.
  2. A káposztát lereszelem és rárakom a karamellizált cukorra. Hagyom párolódni, néha átkavarom és egészen addig párolom, amíg bebarnul. Utána sózom, megszórom köménymaggal és kevés ecetet adok hozzá.
  3. A kacsát befűszerezem, majd sütőzacskóban megsütöm.
  4. A meghámozott burgonyát és a zöldborsót együtt megfőzöm, majd leszűröm a levüket és összebotmixerem sóval és a vajjal.
  5. Szárított petrezselyemmel megszórva tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...