2013. január 4., péntek

Carbonara mascarponéval


A Carbonara szerintem a legegyszerűbb tésztaétel, ám még ezt a fogást is nagyszerűen fel lehet dobni bizonyos hozzávalókkal és sokféleképp variálódhat így a recept. Én most a tejszínt mascarponéval helyettesítettem és be kell vallanom, fantasztikus lett a végeredmény.

Hozzávalók (2 személyre)
250 gramm fusili
250 gramm bacon, felkockázva
3-4 gerezd fokhagyma
1 doboz mascarpone
só, bors, fokhagymapor
1 csokor friss bazsalikom
kevés olaj

Elkészítése

  1. A tésztát sós vízban al dentére főzöm.
  2. A bacont kevés olajon el kezdem pirítani, majd hozzáadom az összezúzott és megtisztított fokhagymát.
  3. Belekerül a mascarpone, majd következik a fűszerezés.
  4. Utolsó lépésként a felaprított bazsalikomot is hozzáadom, majd a kifőtt tésztán tálalom a szószt.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...