A Carbonara szerintem a legegyszerűbb tésztaétel, ám még ezt a fogást is nagyszerűen fel lehet dobni bizonyos hozzávalókkal és sokféleképp variálódhat így a recept. Én most a tejszínt mascarponéval helyettesítettem és be kell vallanom, fantasztikus lett a végeredmény.
Hozzávalók (2 személyre)
250 gramm fusili
250 gramm bacon, felkockázva
3-4 gerezd fokhagyma
1 doboz mascarpone
só, bors, fokhagymapor
1 csokor friss bazsalikom
kevés olaj
Elkészítése
- A tésztát sós vízban al dentére főzöm.
- A bacont kevés olajon el kezdem pirítani, majd hozzáadom az összezúzott és megtisztított fokhagymát.
- Belekerül a mascarpone, majd következik a fűszerezés.
- Utolsó lépésként a felaprított bazsalikomot is hozzáadom, majd a kifőtt tésztán tálalom a szószt.
1 megjegyzés:
Kedves Paradicsomeskokusz!
Ezt szeretném elkészíteni, nagyon jónak tűnik a recept, de biztos hogy 2 személyes adag?
Köszönöm a választ
Dí lo que piensas...