2012. január 24., kedd

Gombával töltött pulykacomb

A gombának számos gyógyhatása ismert: nagyon hasznos az elhízás ellen, mert energiaszegény, mégis gyorsan eltelít. Az erdei csiperke segít a rákos megbetegedések elkerülésében: rendszeres fogyasztása azzal segít a mellrák megelőzésében, hogy megakadályozza a szervezetben az ösztrogénszint túlzott megemelkedését. Ezenkívül kiváló szelén-, B2-, B3-, B5-vitamin, réz-, potasszium- és foszforforrás. Antioxidáns hatású és segít a vastagbélrák, a szívbetegségek, az asztma és az ízületi gyulladás megelőzésében is. E gyógyhatásokon kívül pedig fokozza az ételek ízét, emellett rengeteg változatban elkészíthetjük. Én most pulykacombfilébe töltöttem e csodás anyagól készített mártást.

Hozzávalók (2 személyre)

1 pulykacombfilé (kb. 500 gramm)
1 fej lilahagyma
200 gramm bacon
150 gramm csiperke
só, bors, provanszi fűszerek
1+2 dl tejszín
kevés olaj

sütőzacskó, tű, cérna

Elkészítése

  1. Apróra vágom a hagymát és a bacont.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítek és belerakom a hagymát és a bacont. Néhány percig pirítom.
  3. A gombát apró darabokra vágom és hozzáadom a bacon-höz. Megvárom még elfő a a gomba leve.
  4. Felöntöm egy dl tejszínnel és az egészet felforralom. Akkor van kész a mártás, amikor elég sűrű ahhoz, hogy betölthessen a pulykába.
  5. Fűszerezem és kiskanállal betöltöm a húsba, amit végül cérnával összevarrok.
  6. Sütőzacskóba helyezem és 600 W-on 30 percig sütöm, végül 10 percig grillezem a zacskó nélkül.
  7. Burgonyapürével tálalom. 
  8. Készíthetek hozzá egy mártást is a kimaradt töltelékből. Felöntöm 2 dl tejszínnel, összeforralom és botmixerrel pépesítem.




0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...