A jambalayát elsőként a Karib-szigeteken készítették el. Az ételt spanyol és francia hatások érték, így nem véletlen, hogy jónéhány francia egytálételhez és a paellához is nagyon hasonlít. A jambalaya hagyományosan három féle élelmiszerből áll össze: húsból, zöldségből és rizsből. Két változata ismert: a kreol és a cajun jambalaya. Én most a kreol változatot készítettem el, ami a paradicsomszószos fajta.
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
10 dkg kolbász
1 kaliforniai paprika
20 dkg rizs
1 konzerv hámozott paradicsom
só, bors, fokhagymapor
Elkészítése
- Kevés olajon el kezdem pirítani a megtisztított, felaprított hagymákat.
- Hozzáadom a felkockázott kolbászt.
- Hozzáadom a felkockázott csirkemellet.
- Sózom, borsozom és megszórom fokhagymaporral.
- A kaliforniai paprikát felcsíkozom és hozzáadom az ételhez.
- A serpenyőbe szórom a rizst és kicsit pirítom.
- Felöntöm kevés vízzel az egészet, majd a vizet addig pótolom, amíg a rizs meg nem puhul.
- Beleöntöm a paradicsomot és hagyom még egy kicsit rotyogni.
- Melegen tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...