2013. február 13., szerda

Jambalaya

A jambalayát elsőként a Karib-szigeteken készítették el. Az ételt spanyol és francia hatások érték, így nem véletlen, hogy jónéhány francia egytálételhez és a paellához is nagyon hasonlít. A jambalaya hagyományosan három féle élelmiszerből áll össze: húsból, zöldségből és rizsből. Két változata ismert: a kreol és a cajun jambalaya. Én most a kreol változatot készítettem el, ami a paradicsomszószos fajta.

Hozzávalók

1 csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
10 dkg kolbász
1 kaliforniai paprika
20 dkg rizs
1 konzerv hámozott paradicsom
só, bors, fokhagymapor

Elkészítése

  1. Kevés olajon el kezdem pirítani a megtisztított, felaprított hagymákat.
  2. Hozzáadom a felkockázott kolbászt.
  3. Hozzáadom a felkockázott csirkemellet.
  4. Sózom, borsozom és megszórom fokhagymaporral.
  5. A kaliforniai paprikát felcsíkozom és hozzáadom az ételhez.
  6. A serpenyőbe szórom a rizst és kicsit pirítom.
  7. Felöntöm kevés vízzel az egészet, majd a vizet addig pótolom, amíg a rizs meg nem puhul.
  8. Beleöntöm a paradicsomot és hagyom még egy kicsit rotyogni.
  9. Melegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...