2013. február 13., szerda

Húsos jalfrezi

A Jalfrezi egyfajta curryétel: a hús és a zöldségek egy vékony szószban kerülnek tálalásra. Általában zöld chilivel készítik, így egy igen csípős ételről van szó. Sokszor szolgálják fel tejföllel is. Hozzávalói között megtaláljuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot.

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 csirkemellfilé
1 konzerv fehérbab
1 konzerv hámozott paradicsom
80 gramm paradicsompüré
1 nagyobb kaliforniai paprika
20 dkg brokkoli
20 dkg sütőtök

só, bors, fokhagymapor, őrölt koriander, őrölt gyömbér, cayenne bors, garam masala
kevés olaj
néhány kanál tejföl

Elkészítése

  1. A csirkét felkockázom és sózom, borsozom, majd kevés olajon el kezdem sütni.
  2. Hozzáadom a megtisztított és felaprított hagymákat.
  3. A kaliforniai paprikát felcsíkozom és hozzáadom a húshoz.
  4. Mikor a hús átsül, a paradicsomkonzervvel felöntöm az ételt.
  5. Hagyom rotyogni, közben hozzáadom a lecsepegtetett babot.
  6. Fűszerezem ízlés szerint (a curry ételek jó fűszeresek, ne sajnáljuk :)
  7. Belekeverem a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott tököt.
  8. Hozzáadom a paradicsompürét.
  9. Addig párolom, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  10. Tejföllel a tetején tálalom.



0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...