2013. május 27., hétfő

Sushi

Sushit életében egyszer mindenki megpróbál készíteni. Ezzel én is így vagyok. Persze elsőre elég sokat kell vele szöszölni, de megéri a fáradságot, mert sokkal finomabb, mint a rendelt változat.

Hozzávalók (4 személyre)
4 marék rizs
10 dkg füstölt lazac
10 dkg füstölt tonhal

kevés rizsecet
4 nori lap (tokyoplaza.hu-ról lehet rendelni)
1 makisu (bambuszgyékény, a csavaráshoz kell)
wasabi, szójaszósz

Elkészítése

  1. A rizst ragacsosra főzöm (nem öntöm le a levét, hanem megvárom még elfő), majd sóval és rizsecettel ízesítem.
  2. A halakat felcsíkozom.
  3. A nori lapokat félbe vágom (mert így lesznek elég aprók a darabok) és a fényes felével lefelé ráhelyezem a makisura. 
  4. A recés felét vékonyan befedem a rizzsel, úgy, hogy a végén 1-2 cm maradjon ki. 
  5. A közepére rakok néhány halszeletet.
  6. Kezdődhet a tekerés: legyünk óvatosak és használjuk ki a makisut. 
  7. Amikor feltekertük, akkor görgessük át alaposan, hogy az összetevők jól összetapadjanak.
  8. Egy éles késsel vágjuk fel vékony szeletekre.
  9. Wasabival és szójaszósszal kínáljuk.








0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...