Sushit életében egyszer mindenki megpróbál készíteni. Ezzel én is így vagyok. Persze elsőre elég sokat kell vele szöszölni, de megéri a fáradságot, mert sokkal finomabb, mint a rendelt változat.
Hozzávalók (4 személyre)
4 marék rizs
10 dkg füstölt lazac
10 dkg füstölt tonhal
só
kevés rizsecet
4 nori lap (tokyoplaza.hu-ról lehet rendelni)
1 makisu (bambuszgyékény, a csavaráshoz kell)
wasabi, szójaszósz
Elkészítése
- A rizst ragacsosra főzöm (nem öntöm le a levét, hanem megvárom még elfő), majd sóval és rizsecettel ízesítem.
- A halakat felcsíkozom.
- A nori lapokat félbe vágom (mert így lesznek elég aprók a darabok) és a fényes felével lefelé ráhelyezem a makisura.
- A recés felét vékonyan befedem a rizzsel, úgy, hogy a végén 1-2 cm maradjon ki.
- A közepére rakok néhány halszeletet.
- Kezdődhet a tekerés: legyünk óvatosak és használjuk ki a makisut.
- Amikor feltekertük, akkor görgessük át alaposan, hogy az összetevők jól összetapadjanak.
- Egy éles késsel vágjuk fel vékony szeletekre.
- Wasabival és szójaszósszal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...