2013. május 26., vasárnap

Töltött baconös pulykamell

Hozzávalók (2 személyre)

1 nagyobb pulykamell (kb. 40 dkg)
1 kis fej fehér hagyma
20 dkg bacon
1 csokor friss petrezselyem
só, bors, fokhagymapor
10 dkg reszelt trappista

Elkészítése

  1. A pulykamellbe egy jó nagy zsebet vágok.
  2. 2 szelet bacont felkockázok, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom, majd ezeket a sajttal összekverem és sózom az egészet.
  3. Az elkészített töltelékkel megtöltöm a pulyka "zsebét", majd jó alaposan bevarrom, hogy a sajt ne folyjon ki.
  4. A mellett körbetekerem a maradék baconnel és 30-40 percen át grillezem az egészet.
  5. Ha szép pirosra sült, akkor a cérnát kihúzom a mellből és szeletekként tálalom.
  6. Én sajtos sült krumplival és vajas zöldségkörettel kínáltam.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...