2013. november 25., hétfő

Hólepte torta

A Szerelmem anyukájának a születésnapi tortája. Az alapja már nagyjából ismert, csak a feltét változott. :)

A tésztához
100 g mandula
140 g dió
200 g puha vaj
65 g nyírfacukor
3 db tojás kettéválasztva
egy tábla Boci étcsoki
egy evőkanál kakaópor
aszalt körte, aszalt barack, aszalt szilva


A krémhez
250 gramm mascarpone
1 dl habtejszín
40-60 gramm nyírfacukor (ízlés szerint)
csipetnyi fahéj
1 kk méz
dió és aszalt gyümölcsök a tetejére

Elkészítése:
  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra és előkészítjünk a sütőformát.
  2. A vajat, a cukrot, a tojások sárgáját alaposan összedolgozzuk.
  3. A mandulát és a diót megőröljük, az étcsokit apróra vágjuk. Mindezt a vajas-cukros masszához adjuk és jól elkeverjük.
  4. Belekeverjük a masszába a kakaóport és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a másik tálba keverjük.
  6. A masszát a kikent sütőformába öntjük és kb. 35 percig sütjük.
  7. Amíg az alap sül, elkészítjük a krémet: a mascarponet, a tejszínt, a cukrot alaposan összekeverjük majd fahéjjal, mézzel ízesítjük. A kihűlt tortalapon egyenletesen elosztjuk a krémet, majd dióval és aszalt gyümölcsökkel feldíszítjük a tortát.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...