2013. november 8., péntek

Vörösboros marhapörkölt

Teljesen hagyományos verzió egy kis vörösborral megbolondítva. :)

Hozzávalók (2 személyre)
-fél kg marha gulyáshús
-6 közepes fej hagyma
-kb. 2 dl jó minőségű száraz vörösbor
-köménymag, só, bors, fokhagymapor
-2 kk pirospaprika, 1 kk Erős Pista
-1 szem paradicsom
-2 evőkanál zsír

Elkészítése
-A hagymákat megtisztítom és nagyon apróra felkockázom, a húsról eltávolítom az összes faggyút és azt is apró kockákra vágom.
-Egy lábasban felmelegítem a zsírt és a hagymákat kis lángon üvegesre párolom.
-Amikor a hagyma már szép áttetsző, akkor hozzáadom a húst is és fehéredésig pirítom.
-Felöntöm 1 dl borral, sózom, borsozom és hozzáadok egy csipet köménymagot és egy kevés fokhagymaport is.
-Alacsony lángon, fedő alatt párolom a húst, majd amikor elfőtte a levét, akkor belekerül a maradék bor is.
-2 órán keresztül párolom a húst, a vizet folyamatosan pótolom (mindig csak kicsivel, hogy sűrű maradjon a szaftja).
-Amikor a hús megpuhul, akkor kerül bele a paradicsom, a pirospaprika és az Erős Pista.
-Még tíz percig fedő nélkül párolom, addig, amíg a paradicsom is szétfő. Ha szükséges még utólag ízesítem.
-Rizzsel, főt krumplival, tarhonyával vagy nokedlivel és savanyú ubival tálalom, kinek hogy tetszik :)

Sajnos elfogyott, mire lefotóztuk volna, de legközelebb fotózom és pótlom a képet, ígérem ;)

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...