2012. június 18., hétfő

Kolbászos-csirkehúsos paella

Hozzávalók


1 csirkemellfilé
15 dkg kolbász
10 dkg minőségi bacon
1 fej lilahagya
1 szem paradicsom
1 szem tv paprika
fél szál csípős paprika
12 szem olívabogyó
kevés olaj
cayenne bors, só, bors, kurkuma
4 marék rizs

Elkészítése

  1. A csirkét felkockázom, a kolbászt felkarikázom, a bacont apróra vágom.
  2. A csirkét befűszerezem.
  3. Egy serpenyőbe olajat hevítek és egyszerre el kezdem sütni a csirkét, a kolbászt és a bacont. 5 percig sütöm őket.
  4. A hagymát megtisztítom, felaprítom, a tv paprikát szeletekre vágom és egy másik serpenyőben el kezdem feketére sütni a héját.
  5. A hagymát hozzáadom a húsokhoz és további öt percig pirítom őket együtt.
  6. A megsült paprikának lekaparom a héját, felkockázom és hozzáadom a húsokhoz.
  7. A paradicsomot felkockázom és ezt is hozzáadom. Valamint az erős paprika is belekerül a serpenyőbe.
  8. Az olajbogyókat félbevágom és hozzáadom az ételhez.
  9. Belekerül a rizs is és még néhány percig pirítok együtt a hozzávalókat.
  10. Az egészet felöntöm kevés vízzel és addig főzöm az egészet, amíg a rizs megpuhul. (Ha elfövi a levét, akkor öntsünk még hozzá.) Ha szükséges itt még ízesíthetek.
  11. Melegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...