2012. június 14., csütörtök

Zöldborsókrémes rizottó

Hozzávalók

 250 gramm rizs
300 gramm zöldborsó
70 gramm prosciutto
kevés olaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors, kurkuma
70 gramm parmezán







Elkészítése

  1. A borsót sós vízben el kezdem főzni.
  2. Egy másik edényben apró kockákra vágom a prosciuttot és kevés olajon el kezdem pirítani.
  3. A fokhagymát a prosciuttohoz reszelem és tovább pirítom őket együtt.
  4. Hozzáadom a rizst és gipszfehérre pirítom.
  5. Sózom, borsozom és felöntöm kevés vízzel.
  6. Kevés kurkumát szórok hozzá, majd ha elfőtte a levét, akkor megint öntök hozzá egy keveset, egészen addig, amíg a rizs megpuhul.
  7. A megfőtt borsó 2/3-át hozzáadom a riszhez, a maradékot kevés főzőlével összeturmixolok és belekeverem a rizottóba.
  8. A parmezánt lereszelem és hozzáadom a rizottóhoz.
  9. Melegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...