2012. július 31., kedd

Lusta békaleves

Valójában egy igen érdekes zöldborsó levesről van szó, mely nevét intenzív zöld színéről kapta. Lustának pedig azért lusta, mert 10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

1 kevés vaj
3 szál újhagyma
200 gramm fagyasztott zöldborsó
só, bors, fokhagymapor
alaplé
1 csokor friss bazsalikom
2 dl tej

Elkészítése

  1. A hagymát felkarikázom és a felhevített vajon el kezdem pirítani.
  2. Néhány perc után felöntöm az alaplével és hozzáadom a zöldborsót.
  3. Addig főzöm, amíg a zöldborsó megpuhul.
  4. Hozzáadom a friss bazsalikomot és megfűszerezem.
  5. Botmixerrel krémesítem, de nem kell az összes hozzávalót összeturmixolni, maradhatnak benne borsószemek, kisebb hagymadarabok.
  6. Belekeverem a tejet és melegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...