2012. július 31., kedd

Kolbász piros zöldségekkel

Nagyszerű egytálétel, amit igen könnyen elkészíthetünk. Ráadásul remek szaftja lesz, ami kennyérrel igazán kiváló.

Hozzávalók (2 személyre)

6 füstölt-főtt kolbászka (én Spar márkásat vettem, ami sonkás-sajtos pároskolbász néven fut)
200 gramm koktérparadicsom
só, bors, fokhagymapor
1 nagyobb fej kaliforniai paprika
1 nagy fej lilahagyma
kevés olívaolaj

Elkészítése

  1. A hagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, a kaliforniai paprikával mosás után hasonlóan teszek.
  2. Olajon el kezdem pirítani a felaprított zöldségeket, majd néhány perc után hozzáadom a kolbászkákat.
  3. Fűszerezem őket és kevés vizet engedek alájuk.
  4. Addig sütöm az egészet, amíg a kolbászok megpirulnak.
  5. Az utolsó néhány percben hozzáadom a koktélparadicsomokat, az adag felét félbevágva, a másik felét egészben.
  6. Addig pirítom az ételt, amíg egy kellemesen sűrű, barnás szaftot képez az edény alján.
  7. Melegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...