2013. január 10., csütörtök

Rakott padlizsán

Igazán remek, mediterrán jellegű ételről van szó, amit viszonylag gyorsan el is készíthetünk.









Hozzávalók (2-3 személyre)
2 közepes padlizsán
15 dkg szeletelt tarja
15 dkg szeletelt karaj
1 konzerv darabolt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, fokhagymapor
kevés olaj
250 gramm mozzarella
70 gramm parmezán

Elkészítése

  1. A padlizsánokat vékonyra szeletelem, enyhén megsózom őket és mindkét oldalukat grillserpenyőben vagy egy normál serpenyőben jól átsütöm.
  2. Összeturmixolom a paradicsomot, a bazsalikomot és a fokhagymákat.
  3. Egy tálba rétegezem a hozzávalókat: alulra kerülnek a padlizsánok, rájuk a szeletetl tartja és karaj, utána a mozzarella  fele-harmada felkockázva, majd a szósz. Addig folytatom, amíg mindegyik hozzávaló elfogy. A tetejére padlizsán kerül és a maradék szósz.
  4. Végül megszórom reszelt parmezánnal és 10-15 perc alatt összesütöm.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...