2013. április 7., vasárnap

Mediterrán vacsora


1. Ajvár
1 nagyobb kaliforniai paprika és 1 padlizsán az alapja (szerintem akkor lesz a legfinomabb, ha körülbelül 50-50% a paprika-padlizsán aránya). A paprikát felszeletelem, a padlizsánt pedig meghámozom és felkarikázom, majd minden darabot grillserpenyőn megsütök. Egy tálba rakom a sült zöldségeket, alaposan összeturmixolom egy botmixerrel, majd belekeverek egy kis pohár tejfölt, egy teáskanál mustárt, egy kevés olívaolajat, hozzáadok 3-4 gerezd apróra zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózom, borsozom.

2. Hummusz
-Tahinit (szezámpaszta) készítek úgy, hogy 100 gramm szezámmagot száraz serpenyőben megpirítok, majd kávédrálóban megőröljük. Ezt egy gerezd fokhagymával ízesítem, olajat öntök hozzá, majd annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Az egészet összeturmixolom.
-1 konzerv (400 gramm) csicseriborsót összeturmixolok. Hozzáadok 1-2 gerezd apróra zúzott fokhagymát, 1 citrom levét, kevés olívaolajat és 2 evőkanál tahinit. Krémesre keverem.

3. Tormás spenótkrém
15 dkg friss spenótot apróra vágok, vajon megfonnyasztok és ízlés szerint ízesítem. Hozzáadok egy teáskanálnyi reszelt tormát, majd egy kevés tejföllel az egészet összeturmixolom.

4. Olívabogyó saláta
1 doboz fekete és 1 doboz zöld olívabogyó levét leszűröm, majd egy tálba öntöm a bogyókat. Egy-két szem paradicsomot felkockázok és hozzáadom az olívákhoz. Egy csokor friss petrezselymet szórok az egészre, sózom, majd meglocsolom olívaolajjal.

5. Sok kenyér, bagett, pita stb.

A krémeket ízlésesen kis tálakba halmozom, a kenyereket felszeletelem és így tálalom a vacsorát. Néhány szem sós sütemény is lehet az asztalon. :)

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...