2012. február 13., hétfő

Aszalt szilvával töltött baconos csirke

A bacon és az aszalt szilva íze nagyon jól passzolnak egymáshoz. Az aszalt szilvának ráadásul igen magas az antioxidáns tartalma, így a téli időszakban ajánlott fogyasztása, hogy elkerüljük a betegségeket.

Hozzávalók (2 személyre)
4 csirkecombfilé
12 szem aszalt szilva
4 szelet bacon
só, bors, szárított rozmaring
kevés olaj

Elkészítése 

  1. A hús mindkét oldalát befűszerezem, majd szétnyitom és a belsejébe 3 szem szilvát rakok.
  2. A húst fogvájóval összetűzöm és 30 percig lassú gőzben párolom.
  3. A megpárolt húsból kiszedem a fogvájókat, köré bacont tekerek, rögzítem és kevés olajon mindegyik oldalát pirosra sütöm.
  4. Rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...