2012. február 10., péntek

Háromhagymás krémleves

Hagymakrémlevest készítettem három féle hagymából. A végeredmény zseniális lett!

Hozzávalók (3-4 személyre)
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
kevés olaj
2 húsleveskocka
1 szem burgonya
1 szál póréhagyma
provanszi fűszerek, só, bors, szerecsendió
2 dl tejszín

Elkészítése

  1. Aprítóban a répát, a lilahagymát és a vöröshagymát felaprítom. (Ha nincs aprítónk, akkor vágjuk őket minél kisebb darabokra.)
  2. Egy serpenyőben olajat hevítek és a felaprított zöldségeket el kezdem pirítani az olajon.
  3. Hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Még néhány percig együtt pirítom őket.
  4. Az egészet felöntöm kb. 1 liter vízzel és hozzáadom a húsleveskockákat.
  5. sózom, borsozom.
  6. Hozzáadom a felkarikázott póréhagymát és az egészet addig főzőm, amíg minden zöldség megpuhul.
  7. Botmixerrel krémesítem a levest.
  8. Hozzáadom a tejszínt és tetszés szerint fűszerezem a levest.
  9. felforralom és leveszem a tűzről.
  10. Melegen, reszelt sajttal tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...