2012. február 10., péntek

Sült burgonyapüré gazdagon

Megszoktuk, hogy a klasszikus burgonyapüré köretként kerül a tányérra sült vagy szaftos hús, esetleg hal mellé. Pedig lehet ez másképp is! Reszelt sajttal megbolondítva, felső réteget képezve együtt sülhet finom húsos-zöldséges alappal. Ez kicsit ugyan extrémnek hangzik, de tényleg nagyon finom fogás. 


Hozzávalók (4 személyre)
1,5 kilogramm burgonya
1 evőkanál vaj
3 db étkezési paprika
25 dkg sertéshús
80 gramm paradicsompüré
só, bors, fűszerpaprika
1 konzervkukorica
1 fej hagyma
10 dkg pizzafeltét
20 dkg füstölt sajt




Elkészítése

  1. A burgonyát meghámozom, apróra vágom és sós vízben el kezdem puhára főzni.
  2. A paprikát nagyobb darabokra vágom és egy serpenyőben olaj nélkül megsütöm. (amíg a héja megfeketedik)
  3. A hagymát felaprítom és kevés olajon el kezdem pirítani.
  4. Hozzáadom a darált húst és együtt sütöm őket.
  5. Sóval, borssal, paradicsompürével és fűszerpaprikával ízesítem.
  6. Mikor a hús jól átsült, beleöntöm a leszűrt konzervkukoricát is és néhány percig még hagyom, hogy együtt rotyogjanak.
  7. A megfőtt burgonyát leszűröm, hozzáadom a vajat és egy kevés sajtot és botmixerrel pépesítem.
  8. Egy tűzálló tálba halmozom a húsos masszát, rá a burgonyapürét és a tetejére a lereszelt pizzafeltétet és füstölt sajtot.
  9. 15 percig grillezve sütöm.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...