2012. február 23., csütörtök

Brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenye egy klasszikus magyar étel. Elkészítése gyors és egyszerű, s mivel nagyon népszerű étel, rengeteg változata létezik, én az édesanyám verzióját szeretem a legjobban, mely a következőképpen néz ki.


Hozzávalók (2 személyre)
40 dkg sertéscomb (kicsontozva)
80 dkg burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, fokhagymapor


Elkészítése

  1. A sertéscombot apró kockákra darabolom és megsózom.
  2. A fokhagymát megtisztítom és apróra vágom.
  3. Kevés olajon el kezdem sütni a húst a fokhagymával.
  4. Mikor a hús kifehéredett folyamatosan kevés vizet öntök hozzá és puhára főzöm.
  5. A puhára főtt húsról leöntöm a vizet, fokhagymaport és bors szórok rá és bő olajban pirosra sütöm.
  6. A húst egy tálba rakom, a maradék olajban pedig megsütöm az előre besózott burgonyát.
  7. Az elkészült burgonyát kiszedem, a húsos tálba rakom és összeforgatom őket.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...