2012. március 20., kedd

Grillezett lazac mozzarellás salátaágyon

A lazac igen drága hal, de néha érdemes áldozni rá, ugyanis rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz és D-vitaminban is nagyon gazdag.

Hozzávalók (2 személyre)

2 szelet lazacfilé (kb 18 dekásak)
a páchoz: olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fél citrom leve, só, bors
fél fej jégsaláta
150 gramm mozzarella
3 fej csemegehagyma
só, bors, olívaolaj
a mártogatóshoz: tejföl, fél citrom leve, fokhagymapor, só, bors







Elkészítése

  1. A halat bepácolom az olajos, citromos, fokhagymás, petrezselymes lébe 1-1,5 órára.
  2. A salátát apróra tépkedem és ízlésesen elhelyezem egy tányéron.
  3. A hagymát apróra szeletelem, kézzel szétszedem és a salátára halmozom.
  4. A mozzarellából apró darabokat tépkedek és azt is elrendezem a tányéron.
  5. Sózom, borsozom, kevés citromlevet csepegtetek rá és meglocsolom olajjal.
  6. Elkészítem a mártogatóst: 1 pohár tejfölt fellazítok egy fél citrom levével és fűszerekkel ízesítem.
  7. A lazacot grillserpenyőben jól átsütöm és a salátatál tetejére tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...