2012. március 12., hétfő

Serrano sonkás, parmezános rizottó

A jamón serrano vagy serrano sonka egy szárazon pácolt spanyol sonka, melyet általában nyersen, vékony szeletekre vágva szolgálnak fel. Nagyon hasonlít a francia jambon de Bayonne-hoz és az olas prosciutto crudohoz.

Hozzávalók
1 evőkanál kacsazsír
4 szelet serrano sonka
1 szál póréhagyma
175 gramm rizs
1 húsleveskocka
200 gramm fagyasztott zöldborsó
80 gramm parmezán sajt
só, bors, fokhagymapor

Elkészítése

  1. Az olajat egy serpenyőben felolvasztom és hozzáadom a felkockázott sonkát.
  2. A sonkát két percig pirítom, addig a póréhagymát félbevágom és felszeletelem.
  3. A sonkához hozzáadom a hagymát és együtt pirítom őket.
  4. Rájuk szórom a rizst és további 3 percig pirítom az egészet.
  5. Sózom, borsozom, fokhagymaport szórok a hozzávalókra és egy pohár vízzel felengedem a rizst.
  6. Hozzáadom a húsleveskockát.
  7. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzöm a rizst. (Ha elfő a leve, akkor fokozatosan pótolom.)
  8. Hozzáadom a borsót és még néhány percig főzöm.
  9. Belereszelem a sajtot és megvárom, amíg beleolvad.
  10. Akkor van készen, mikor egy krémes állagú masszát kapok és a rizs teljesen puha. Legyen folyós és ne ragadjon rá a tányérra.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...