2012. augusztus 22., szerda

Steak tejszínes-gombás mártásban

Hozzávalók (3 személyre)

70 dkg marha csont nélküli lapocka, bélszín vagy hátszín
só, bors, fokhagymapor
kevés olaj
20 dkg csiperke
1 dl tejszín
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

Elkészítése

  1. A marhahúst megfőzöm sós vízben, majd felszeletelem, befűszerezem és olajban megsütöm. (Mi jól átsütve szeretjük.)
  2. Kevés olajon a hagymát megdinsztelem, majd rárakom az apróra vágott gombát és addig főzöm, amíg a levének nagy része elpárolog belőle.
  3. Felöntöm tejszínnel, sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezem, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet.
  4. Sült krumplival tálalom.


0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...