2012. december 18., kedd

Erdeigyümölcsös sajttorta

Ezt a tortát bármikor elkészíthetjük, de főleg azokra az alkalmakra kiváló, amikor nincs sok időnk a desszerttel bajlódni. Frissítő, krémes édesség, ami bármilyen ünnepi menüsorra rárakja a pontot.

Hozzávalók
25 dkg vegyes erdei gyümölcs
25 dkg mascarpone
2 dl 20%-os tejszínt
1 csomag Győri Édes
2 evőkanál vaj
4-5 evőkanál cukor

Elkészítése

  1. A Győri Édest porrá zúzom és beledolgozom a vajat.
  2. Egy piteformába nyomkodom a masszát, majd berakom a fagyasztóba.
  3. Elkészítem a krémet: a mascarponét összekeverem a tejszínnel és hozzáadok 3-4 evőkanál cukrot.
  4. A krémet rárakom a pitealapra és visszateszem a fagyasztóba.
  5. Elkészítem az erdei gyümölcsös szószt: a gyümölcsöket összefőzöm és kicsit megcukrozom. Lassú tűzön kicsit besűrítem.
  6. Megvárom még kihűl és a megdermedt krémen eloszlatom.
  7. A fagyasztóból csak tálalás előtt fél órával szedem ki.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...