Hozzávalók
só, bors, fokhagymapor, fűszerpaprika, 2 evőkanál vaj, kakukkfű
2 egész csirkecomb
kevés olaj
70 kg fehérrépa
1 szem közepes burgonya
2 evőkanál vaj
1 deciliter tej
só, bors
Elkészítése
- A fűszereket és a vajat összekeverem és betöltöm a csirke bőre alá, ahol egyenletesen eloszlatom.
- A csirkét kívülről is sózom, borsozom, majd megszórom fokhagymaporral.
- Egy serpenyőbe olajat hevítek, majd a forró olajba a csirkét bőrével lefelé belerakom és kérget sütök rá.
- A serpenyőbe kevés vizet töltök, megfordítom a csirkecombokat és fedő alatt 30-40 perc alatt készre párolom. A vizet folyamatosan pótolom.
- Közben meghámozom a fehérrépát és a burgonyát, felkarikázom, sós vízben puhára főzőm, majd leszűröm.
- Botmixerrel pürésítem, majd hozzákeverem a vajat és a tejet és ízlés szerint fűszerezem.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...