2012. május 8., kedd

Mangócsatnis csirkesaláta

Hozzávalók (2 személyre)
1 csirkemell
só, bors, szárított gyömbér, cayenne bors, szárított rozmaring
kevés olaj
1-2 evőkanál mangócsatni (a receptet itt találod hozzá)
25 gramm brokkolicsíra
5 dkg dió durvára vágva
egy fél uborka, hasábokra vágva
fél fej tölgy saláta
néhány levél medvehagyma
fél citrom leve

Elkészítése

  1. A csirkét kiklopfolom és befűszerezem majd mindkét oldalát 5-6 percig forró olajban sütöm. 
  2. A csirkét félrerakom, pihentetem, majd csíkokra vágom.
  3. Elkészítem a salátát: a tölgy salátát apróra tépkedem, egy tálba teszem, hozzáadom a brokkolicsírát és az uborkát, végül a diót és a medvehagymát.
  4. Tálaláskor a salátát egy tálra halmozom, a csirkecsíkokat ráhelyezem.
  5. Végezetül a mangócsatnit összekeverem a csirke sütéséből visszamaradt olajjal és hozzáadom a citromlevet is, majd a salátára locsolom. Igazán fenséges étel.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...