2012. május 24., csütörtök

Mexikói sült spagetti

Hozzávalók

250 gramm spagetti
200 gramm kolbász
kevés zsiradék
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
fél szál zöld paprika
1 nagyobb fej csiperke
1 szál cukkini
2 szem paradicsom
2 kávéskanál paradicsomsűrítmény
1 csokor friss petrezselyem
só, bors, oregano
200 gramm sajt

Elkészítése

  1. A spagettit sós vízben al dente megfőzöm.
  2. Egy tálban a zsiradékot felhevítem.
  3. A hagymákat megtisztítom és felaprítom.
  4. A kolbászt felkarikázom.
  5. Az olajra rakom a hagymákat és a kolbászt. Addig pirítom őket, amíg a hagyma üveges lesz.
  6. Hozzáadom a felkarikázott zöldpaprikát.
  7. Hozzáadom a megtisztított és felkockázott gombát és cukkinit. Néhány percig főzöm még, hogy kicsit megpuhuljanak a zöldségek.
  8. Felkockázom a paradicsomot és belerakom a többi zöldség közé.
  9. Hozzáadom a paradicsomsűrítményt.
  10. A felaprított petrezselyemmel és a többi fűszerrel ízesítem.
  11. A megfőtt spagettit leszűröm és belekeverem a szószba, majd az egészet egy tűzálló tálba helyezem.
  12. A sajtot a tetejére reszelem és rágrillezem a tésztára.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...