2012. szeptember 2., vasárnap

Sütőtök rizottó

Hozzávalók (4 személyre) kevés olaj

5 szál újhagyma
1 kg sütőtök
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
40 dkg rizs
1 konzerv kukorica
só, bors, fokhagymapor









Elkészítése
  1. Kevés olajon a felkarikázott hagymát és az összezúzott fokhagymát el kezdem pirítani.
  2. Hozzáadom a megtisztított, felkockázott tököt és addig pirítom őket együtt, amíg a tök összeesik.
  3. Beleszórom a rizst és addig pirítom, amíg kifehéredik.
  4. Felöntöm kevés vízzel és főzöm. A vizet folyamatosan pótolom, amíg a rizs teljesen megpuhul. (Krémes állagú legyen!!!)
  5. Hozzáadom a kukoricát.
  6. Fűszerezem és beleszórom a lereszelt parmezánt.
  7. Forrón tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...