Pizzatésztát sokféleképpen lehet készíteni, mindenkinek megvan a kedvenc módszere, én Jamie Oliver változatában hiszek maximálisan. Könnyű és lyukacsos tésztát készít, ami megsütve nem lesz túl vastag és túl vékony sem. Íme:
Hozzávalók
800 gramm fehérliszt
200 gramm búzadara
2 kis csomag (7g) száraz élesztő
500 ml víz
egy evőkanál só
4 evőkanál olaj
Elkészítése
- A lisztet, a búzadarát, a sót egy munkalapon összekeverem.
- A közepébe lyukat formázok és abba öntöm a vizet.
- A szélekről egy villa segítségével el kezdem belekeverni a lisztes keveréket.
- Amíg még a tészta közepe igen vizes, beleöntöm az olajat és az élesztőt.
- A villával folytatom a tészta összedolgozását, majd mikor már elég száraz, akkor a kezemmel kezdem gyúrni a tésztát.
- Dagasszuk addig, amíg rugalmas tésztát kapunk.
- Formázzunk belőle egy gombócot és helyezzük egy nagy tál aljára.
- A tálat nedves kendővel lefedve 45 percig hagyjuk állni a tésztát, hogy megkelljen.
- Ezután kis darabokat szaggatok belőle, vékonyra nyújtom őket, a tetejüket ízesítem (a variációk száma végtelen) és megsütöm. :)
- (Ha olajban sütöm ki, akkor lángosnak is igazán nagyszerű.)
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...