2013. január 5., szombat

A tökéletes pizzatészta



Pizzatésztát sokféleképpen lehet készíteni, mindenkinek megvan a kedvenc módszere, én Jamie Oliver változatában hiszek maximálisan. Könnyű és lyukacsos tésztát készít, ami megsütve nem lesz túl vastag és túl vékony sem. Íme:

Hozzávalók
800 gramm fehérliszt
200 gramm búzadara
2 kis csomag (7g) száraz élesztő
500 ml víz
egy evőkanál só
4 evőkanál olaj

Elkészítése

  1. A lisztet, a búzadarát, a sót egy munkalapon összekeverem.
  2. A közepébe lyukat formázok és abba öntöm a vizet.
  3. A szélekről egy villa segítségével el kezdem belekeverni a lisztes keveréket.
  4. Amíg még a tészta közepe igen vizes, beleöntöm az olajat és az élesztőt.
  5. A villával folytatom a tészta összedolgozását, majd mikor már elég száraz, akkor a kezemmel kezdem gyúrni a tésztát.
  6. Dagasszuk addig, amíg rugalmas tésztát kapunk.
  7. Formázzunk belőle egy gombócot és helyezzük egy nagy tál aljára.
  8. A tálat nedves kendővel lefedve 45 percig hagyjuk állni a tésztát, hogy megkelljen.
  9. Ezután kis darabokat szaggatok belőle, vékonyra nyújtom őket, a tetejüket ízesítem (a variációk száma végtelen) és megsütöm. :)
  10. (Ha olajban sütöm ki, akkor lángosnak is igazán nagyszerű.)

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...