2013. január 8., kedd

Töltött pulyka


A pulykamell elég nagy ahhoz, hogy zsebet vágva sok ízletes finomságot belekeverhessünk.

Hozzávalók (2 személyre)
450 gramm pulykamell
3-4 gerezd fokhagyma
150 gramm ricotta
100 gramm olívabogyó
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
só, bors, fokhagymapor
1 szem paradicsom

Elkészítése

  1. A paradicsomot felkockázom, a fokhagymát összezúzom és apróra vágom, a fűszernövényeket felaprítom az olívabogyót szétmorzsolom.
  2. Egy tálban összekverem a ricottát a fűszernövényekkel, a fokhagymával, az olívabogyóval és a paradicsommal, majd ízlés szerint fűszerezem.
  3. A pulykamell oldalába egy nagy zsebet vágok (Csak óvatosan!!!)
  4. A zsebbe betöltöm a tölteléket és cérnával bevarrom a lyukat.
  5. A pulyka külső részét beszóróm sóval, borssal, fokhagymaporral és ezután sütőzacskóban 600W-on 20-25 percig sütöm.
  6. Krumplipürével, fehérrépapürével tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...