2013. január 8., kedd

Gazdag paradicsomleves

Hozzávalók (2 személyre)

500 gramm paradicsom
1 fej lilahagyma
1 piros - kápia - étkezési paprika
kevés olaj
só, bors, fokhagymapor
kevés tejföl
2-3 dl víz
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítése

  1. A paradicsomot kevés olajon sütni kezdem.
  2. Egy másik tálban kevés olajon el kezdem párolni a felaprított lilahagymát.
  3. A sült paradicsomot hozzáadom a hagymához.
  4. A levesbe darabolom a paprikát is.
  5. Fűszerezem és belerakom a friss bazsalikomot is.
  6. Turmixgépben sűrítem.
  7. Kevés vizet öntök hozzá, hogy a sűrűsége kellemes legyen.
  8. Összeforralom a vizet és a paradicsomlevet.
  9. Tálakba szedem és tejföllel a tetején tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...