2013. augusztus 27., kedd

Bounty-brownie

Ha igazán meg akarsz tanulni tortákat sütni, akkor nagyon ajánlom a Csakapuffin elnevezésű gasztroblogot (csakapuffin.hu), mivel hihetetlenül jó ötletek vannak rajta. A receptek egyszerűek és könnyen kivitelezhetőek, viszont a kész torta épp olyan lesz, amivel bizony ámulatba lehet ejteni az embereket. :) A következő csodát is ez az oldal inspirálta, én azonban egy kicsit egészségesebbre formáltam a receptet.






az inspirációm a csakapuffin.hu-ról
Hozzávalók (28 centis tortaformához)
4 db tojás
2 dl olívaolaj
1 dl szójatej
20 dkg nyírfacukor
1 csomag g vaníliás cukor
10 dkg étcsoki
10 dkg tönkölyliszt
3 dkg kókuszreszelék (elhagyható)
1 csomag sütőpor
5 ek. kakaópor

A krémhez
2 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy pohár tejföl
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése
1. Elsőként a csokis részt készítem el: összekeverem a tojásokat, az olajat, a nyírfacukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Ehhez hozzáadom a lisztet, a sütőport és a kakaóport, valamint a kókuszreszeléket majd az étcsokit apróra forgácsolom és ezt is belekeverem a sűrű tésztába.
2. A kókuszos krémhez a tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom a veníliás cukrot, a tejfölt és a kókuszreszeléket, majd alaposan átkeverem az egészet, hogy egy homogén masszát kapjak. (ez massza hígabb lesz, mint a csokis)
3. A sütőt 175 fokra előmelegítem, a tortaformát pedig kivajazom és belisztezem.
4. A tortaformába kanalazom a csokis massza felét, majd erre kerül az egész kókuszos krém. Itt jön a trükkös rész: a hígabb kókuszos krémre kerül a maradék csokis massza, amit egy kanál hátoldalával érdemes elegyengetni. Figyeljünk arra, hogy az egészet befedje.
5. 30-35 percig sütjük. Akkor voltunk ügyesek, ha a torta belseje krémes-folyós marad, míg kívülről egy márványos kéreg veszi körül.

1 megjegyzés:

Doctor Pepper

köszi, nagyon kedves amit írsz. örülök, hogy ízlett!

Dí lo que piensas...