2013. augusztus 28., szerda

Chili sin carne (vegetáriánus chilis bab)

Hozzávalók (2 személyre)
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
kevés olaj
1 szál hegyes erős
2 szem burgonya
1 szál répa
1 konzerv fehérbab
1 konzerv vörösbab
3 szem paradicsom
1 evőkanál paradicsomsűrítmény vagy ketchup
1 kaliforniai paprika
1 csokor friss petrezselyem
só, bors, fokhagymapor
pár csepp Tabasco szósz

Elkészítése

  1. a burgonyát felkockázom és félig megfőzöm.
  2. a hagymákat megtisztítom, felkockázom és kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom az apróra vágott erős paprikát.
  3. hozzáadom a féig főtt burgonyát, a megtisztított és felkarikézott répát, majd addig párolom az egészet, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Ekkor kerül bele a felkockázott kaliforniai paprika, majd a felszeletelt paradicsom és a sűrítmény is.
  5. megvárom amíg az egész bő levet ereszt, majd hozzáöntöm a leszűrt babokat is.
  6. Sózom, borsozom és fokhagymaport szórok az ételre, ha pedig nem találjuk eléggé csípősnek, akkor egy pár csepp Tabasco is kerülhet bele.
  7. A végén beleszórom a felaprított petrezselymet, ezzel is átkavarom, végül tejföllel a tetején tálalhatom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...