Hozzávalók (2 személyre)
-2 csirkemell
-1 pohár görög joghurt
-1 evőkanál olívaolaj
-1 nagy csokor friss petrezselyem
-só, bors
-fél citrom leve
-fél római saláta
-fél citrom leve
-1 evőkanál olívaolaj
-só, bors, fokhagymapor
Elkészítése
- Elkészítem a pácot: a joghurtot, az olívaolajat összekeverem, belefacsarom a citrom levét és a felaprított petrezselymet is belekeverem. Sózom, borsozom, majd a felkockázott csirkemellett beleforgatom. Egy órán át a hűtőben tárolom.
- A salátához alaposan megmosom a leveleket, majd vékony csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a citrom levét, az olívaolajat, majd beleforgatom a megmosott salátát és ízlés szerint ízesítem. Tálalásig hűtőben tárolom.
- A bepácolt húskockákat felnyársalom és joghurtosan egy sótéglán vagy grillserpenyőben jól átsütöm (A joghurt erősen meg fog barnulni, de ettől igazán különleges íze lesz. Kívül kérges lesz, miközben belül puha marad.)
- A maradék pácot botmixerrel pürésítem, a tálaláshoz riszt főzök.
- A rizst a tányérra halmozom (forró legyen), amire kerül a saláta (ez hideg), erre pedig két-három saslik (szintén forró), aminek a tetejére csorgatunk a megmaradt pácból (szintén hideg).

0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...