Korábban már elkészítettem a jalfrezi egyik változatát, most egy újabbal próbálkoztam. :) Míg korábban csirkehússal készítettem el, a mostaniban a kolbász szerepel húsként. Köretként rizst főztem hozzá és most a tejfölt is joghurttal helyettesítettem.
Hozzávalók (2 személyre)
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dkg szeletelt kolbász
1 konzerv fehérbab
2 szem paradicsom
1 kaliforniai paprika
10 dkg sütőtök
10 dkg karfiol
3 cm gyömbér
1 szál chili
1 csipet curry por vagy kurkuma
só, bors, fokhagymapor
1 citrom leve
1 löket vörösborecet
1 teáskanál vaj
2 teáskanál paradicsompüré
kevés olívaolaj
1 friss csokor petrezselyem
Elkészítése
- A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítom és felaprítom, majd kevés olajon el kezdem párolni.
- A felkarikázott chili és a lereszelt gyömbér is belekerül.
- Hozzáadom a felszeletelt kolbászt és megvárom, amíg kisül a zsírja.
- A kaliforniai paprikát felkockázom és ezt is hozzáadom az ételhez.
- Néhány percig együtt sütöm a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezem.
- Hozzáadom az apróra kockázott sütőtököt és a rózsáira szedett karfiolt, majd az egészet egy kevés vízzel felöntöm.
- A bab levét leszűröm és beleöntöm az ételbe, majd a utána a felkockázott paradicsomokat is.
- Addig főzöm, amíg a hozzávalók megpuhulnak és összefőnek.
- Ezután belekavarom a paradicsompürét és beleolvasztom a vajat. Ráfacsarom a citrom levét, hozzáadom a vörösborecetet és megszórom az egészet kevés kurkumával.
- Ha szükséges utólag még megsózom, megszórom a felapírott petrezselyemmel, majd joghurttal a tetején rizságyon tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...