2013. augusztus 1., csütörtök

Pizzás csiguszok


Igen, igen, a pizza mindig jó választás. Bármikor bevethető, mert biztos sikert aratunk vele. Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha mi már unjuk a pizzát és valamilyen módon be szeretnénk újítani? Hát, akkor feltekerjük!

Hozzávalók (10-12 csigához)
10 dkg kolbász
10 dkg bacon
500 ml paradicsompüré
2-3 kápia paprika
1 fej lilahagyma
1 friss csokor bazsalikom
só, bors, szárított oregánó
olaj
(sajt)

500 gr. liszt
1 cs. száraz élesztő
2,5 dl tej
2,5 dl víz
1 evőkanál só
3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

  1. Elkészítjük a pizzatésztát. A lisztet az asztalra halmozzuk, a közepébe "lyukat vágunk", amibe beleöntjük a langyos tejet és az élesztőt. Villával el kezdjük összekavarni a tésztát - látjuk, ahogyan az élesztő megkezdi a munkáját - majd hozzáadjuk az olajat és a sót is. Amikor már villával nem tudjuk gyúrni a tésztánkat, akkor ideje elővenni a kezünket. A vizet fokozatosan adjuk hozzá a masszához, majd alaposan gyúrjuk át az egész tésztát. Pihentessük fél órán át egy sötét helyen, hogy megkelhessen.
  2. A szószhoz kevés olajon kezdjük el párolni az apróra vágott lilahagymát, majd adjuk hozzá a felszelt paprikát és várjuk meg, amíg mindegyik darab megpuhul. Ezután öntsük rá a paradicsomszószt, fűszerezzük, majd a bazsalikomot is tépkedjük bele. Végül botmixerrel az egészer varázsoljuk homogén krémmé.
  3. A megkelt tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg a mártással. Hosszanti irányba rakjuk rá a bacont, majd az egészet tekerjük fel. 4-5 centiméteres darabokba vágjuk szét és rakjuk őket egy kivajazott tortaformára. A tetejükre kerül egy-egy szalámi, így kerülnek a be a sütőbe, ahol 25-30 percig 180 fokon fokon sütjük őket. (Olvaszthatunk a tetejükre sajtot is.)


0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...