2013. augusztus 27., kedd

Nyári tésztasaláta

A hőségben néha olyan jól esik egy-egy könnyű fogás, amit pikk-pakk össze lehet dobni. Mint például ezt. "Hűsít és felfrissít" jelligére ;)












Hozzávalók (körülbelül 3 adag lesz belőle)

150 gramm fusili tészta
4 filézett csirke felsőcomb
só, bors, fokhagymapor, curry
kevés olaj
3 szem paradicsom
1 kígyóuborka
2 lilahagyma
1 evőkanál tejföl
1 pohár joghurt
fél citrom leve
egy kevés mustár, ketchup és tabasco szósz
1 csokor friss petrezselyem


Elkészítése


  1. A tésztát sós vízben felrakom főni.
  2. A húst felcsíkozom, befűszerezem és kevés olajon jól átsütöm.
  3. A zöldségeket apróra vágom és egy nagy tálban összekavarom.
  4. Elkészítem az öntetet: a tejfölt, joghurtot, mustárt, ketchupot, tabasco szószt összekeverem, citromlével lazítom, ízlés szerint fűszerezem és hozzáadom a felaprított petrezselymet is.
  5. Összeállítom a tésztasalátát: a leszűrt, megfőtt tésztát összekeverem a hússal, a zöldségekkel és a végén az egészre ráöntöm a szószt és alaposan összekeverem az egészet, majd hidegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...