2011. december 6., kedd

Szumátrai csirkemell

Szumátra a világ hatodik legnagyobb szigete és a legnagyobb sziget, mely teljes területével Indonéziához tartozik. Eredeti neve Swarna Dwipa volt, vagyis Aranysziget. A szumátrai ételek gazdagon fűszerezettek és igen csípősek. Én most egy lágyabb változatot készítettem el.

Hozzávalók 2 személyre
2 csirkemell
1 szál chili
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztej
fahéj, római kömény
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítése

  1. A csirkét apró kockákra vágom, sózom, borsozom és kevés olajon pirosra sütöm.
  2. Amíg a csirke sül elkészítem a mártást: egy fej vöröshagymát olajon övegesre párolok.
  3. Hozzáadok két gerezd összezúzott fokhagymát és a chilit is, kimagozva.
  4. Egy csipet fahéj és őrölt római kömény került bele, majd a kókusztej.
  5. Összefőzöm őket, majd botmixerrel krémessé varázsolom.
  6. A szószt hozzáöntöm a csirkéhez és néhány percig még együtt főzöm őket. Ha szükséges, akkor még ízesítem.
  7. Rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...