2011. december 12., hétfő

Sonkás-tejfölös penne

Az első napi menü következik, spagetti helyett pennével, mivel nem sikerült tojásmentes spagettit szereznem a boltban.

A penne egy olasz, henger alakú tészta. Neve az olasz toll szó többesszáma. Olaszországban két féle típusát gyártják: létezik penne lisce, ami sima felületű és a penne rigate, ami barázdált. A penne nagy változata a pennoni. Hagyományosan al dente főzik és olyan szószokkal tálalják, mint a pesto és a mariana. Ezenkívül a tésztasaláták népszerű tésztája is.


Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg tészta
fél fej vöröshagyma
2 szál csemegehagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
2 kávéskanál vaj
1 piros és 1 narancs kaliforniai paprika, apróra felkockázva
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
20 dkg bacon, apró kockákra vágva
5 dkg dió
1 pohár tejföl
só, bors, oregano


Elkészítése
  1. Egy lábasba helyezem a vajat és az olívaolajat, majd el kezdem hevíteni.
  2. A forró vajba helyezem az apróra vágott vöröshagymát, csemegehagymát és fokhagymát, majd üvegesre párolom.
  3. Ezután kerül bele apró darabokban a dió és a felkockázott bacon.
  4. Néhány percig együtt pirítom őket, mielőtt rátenném a paprikákat és a paradicsomot.
  5. Addig főzöm, amíg a paradicsom levet enged és az egész szószossá válik.
  6. Sózom, borsozom, meghintem oreganoval.
  7. Végül egy pohár tejfölt keverek bele.
  8. A tésztára csak tálalás előtt öntöm rá.
 

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...