2011. december 5., hétfő

Tejszínes-mandarinos-fehérboros csirkemell

Ha valaki kicsit extrémebb ízekre vágyik. :)

Hozzávalók (2 személyre)

2 csirkemell
fél hagyma, apróra vágva
0,5 kg mandarin
3 dl tejszín
1 pohár fehérbor
só, bors, rozmaring, oregano, kurkuma
olaj

Elkészítése
  1. A csirkét felkockázom, sóval, borssal, oreganoval és rozmaringgal ízesítem és kis olajon a hagymával együtt átsütöm.
  2. Egy kevés vizet öntök alá, a tetejére halmozom a mandarint és fedő alatt 10 percig együtt párolom őket. 
  3. A csirkét összekeverjük a mandarinnal és hozzáöntjük a tejszínt. 
  4. Hagyjuk besűrűsödni, ezután beleöntjük a bort.
  5. Ízesítjük és még néhány perciug hagyjuk rotyogni. 
  6. Rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...