2012. január 3., kedd

Camembert-rel töltött pulykacomb

A camembert egy puha és krémes, felszínen érlelt tehéntejből készült sajt. Először a 18-században állították elő Normandiában. A sajtot Marie Harelnek köszönhetjük, aki Brie sajtból állította elő. A sajt jellegzetes ízét a benne levő kémiai anyagoknak köszönheti, mint például az ammóniának, borostyánkősavnak és a sónak. Bármilyen ételt különlegessé varázsolhatunk vele. Például a pulykacombot is.

Hozzávalók (2 személyre)
1 pulykacombfilé
150 gramm camembert
só, bors, provanszi fűszerek
olaj
zöldhagyma
sütőzacskó, hústű

Elkészítése
  1. A pulykamellett szétterítem és a belsejét befűszerezem.
  2. Ezután nagyobb darabokban belerakom a camembert-t, majd összehajtom és hústűvel az egészet összetűzöm.
  3. Ezután a hús külső részét megsózom és borsozom, majd kevés olajon serpenyőben elősütöm. (kevés hagymával)
  4. Ezután tűzálló tálba teszem, sütőzacskót húzok rá, majd fél óráig sütöm, az utolsó 10 percben megpirítva a tetejét.
  5. Burgonyapürével tálalom.



0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...