2012. január 9., hétfő

Waldorf saláta

A Waldorf saláta tradicionálisan friss almából, zellerből és dióból készült. Öntetként majonézt használnak hozzás és salátaágyon szolgálják fel mint előételt vagy egy könnyed fogást.

A salátát először 1893 és 1896 között valamikor készíthették el a Waldorf Hotelben, New York Cityben. A megalkotója pedig Oscar Tschirky, az akkori főszakács volt. 1896-ban került bele a szakácskönyvbe, mint "Waldorf Oscar"-ja, de az eredeti recept nem tartalmazott diót, ez az összetevő csak egy 1928-as szakácskönyvben jelent meg először. Én nem majonézes öntettel készítem, a tojásallergiámra tekintettel, de ízre nem különbözik az eredetitől.





Hozzávalók (2 személyre)
1 nagyobb alma (savanyú)
fél zeller
1 pohár tejföl
1 kávéskanál mustár
2 marék dió
kevés citromlé

Elkészítése
  1. Az aprítóba teszem az almát és a zellert és együtt felaprítom őket. (ha nincs aprítónk, akkor reszelővel is le lehet reszelni az almát és a zellert is.)
  2. Egy tálba rakom az így keletkezett "masszát" egy belekavarom a tejfölt és a mustárt.
  3. A diót durvára töröm és belekeverem a salátába.
  4. Egy kevés citromlével még pikánsabbá tehetjük.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...