2012. január 1., vasárnap

Újévi lencsesaláta

Ha az újév napján lencsét vagy bármilyen apró szemes étel fogyasztunk, akkor az elkövetkező évben bőségben fogunk élni. Legalábbis így tartja a mondás. Azonban, ha mégsincs így, akkor is érdemes elkészíteni a lencsesalátát, hiszen igazán finom és tápláló étel.

Hozzávalók (6 személyre)
500 gramm lencse
só, bors, babérlevél
2-3 evőkanál mustár

egy nagy doboz tejföl
8 pár virsli

Elkészítése
  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Majd felrakjuk sós, babérleveles vízben főni. Körülbelül egy óra alatt megpuhul.
  3. Leszűrjük és hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt
  4. A virslit megfőzzük, felkarikázzuk és a karikákat is belekavarjuk a salátába.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...