2012. január 17., kedd

Dobva-rázva sütött csirkehús, kesudióval és kukoricával

A thai konyha számos délkelet-ázsiai hagyományt ötvöz. A thai ételek könnyűek viszont erőteljes aromával rendelkeznek. A thai konyha fűszeressége jól ismert. Mint más ázsiai konyháknál itt is az ételek három legfontosabb jellemzői az egynesúly, a részletek és a variációk. A thai étel három íz egyensúlyán alapul: a savanyún, az édesen és a sóson. A következő fogást Gordon Ramsay ihlette, aki azt állítja, hogy a thai, wokban készített ételekbe is gyakran tesznek pirított magvakat, így ő is hasonlóan tesz.

Hozzávalók (2 személyre)
400 gramm csirkemellfilé, apró falatokra vágva
3 szál zöldhagyma
1 fej lilahagyma
80 gramm kesudió
200 gramm kukorica (konzerv)
1-2 evőkanál szójaszósz
1 szál erős paprika
olaj
só, bors, fokhagymapor, csipetnyi cukor



Elkészítése

  1. A dobva-rázva sütött ételeknél először érdemes előkészülni, hogy később a hozzávalókat csak bele kelljen dobálni a wokba. Én is így teszek: a csirkét fűszerezem (só, bors, fokhagymapor), a hagymát felszeletelem, az újhagymát átlósan 3 cm-es nagyságúra darabolom és a paprikát apróra darabolom.
  2. A kesuiót olajban aranybarnára sütöm, majd félreteszem.
  3. A wokban kevés olajon el kezdem pirítani a hagymákat és a paprikát. 
  4. Hozzáadom a csirkehúst és dobva-rázva addig sütöm, amíg teljesen átsül.
  5. Ezután hozzáadom a kukoricát, a szójaszószt és a cukrot, majd egy percig még kevergetem.
  6. Legvégül belekerül a kesudió.
  7. Párolt rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...