2012. január 23., hétfő

Cassoulet


A Cassoulet egy gazdag babos egytálétel, mely húst (sertés, kolbász, liba vagy kacsa), sertésbőrt és fehérbabot tartalmaz. nevét egy hagyományos főzőedény után, a cassole után kapta, mely mély, kerek és kerámiából készül. 
Természetes ennek a francia ételnek is számos változata létezik. az étel régiónként, séfenként változik. Franciaországban még konzervként is árulják az egyes szupermarketekben. Persze azért ez minőségben meg sem közelíti az otthon főzött ételt. (amit gyorsan el lehet készíteni, nagyon finom és laktató is.)

Hozzávalók (2 személyre)
1 szál lecsókolbász
10 dkg sonka
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kevés olaj
1×400 gramm paradicsomkonzerv
1×400 gramm vörösbab
1×400 gramm fehérbab
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál Erős Pista
só, bors
tejföl, puha kenyér

Elkészítése
  1. A lecsókolbászt felkarikázom, a sonkát feldarabolom és olajon el kezdem pirítani őket.
  2. Hozzáadom a feldarabolt hagymát és fokhagymát és tovább pirítom.
  3. Mikor a hagyma már szétesett, akkor hozzáadom a konzerv paradicsomot és jól összeforralom.
  4. A babokat leszűröm, belekeverem a paradicsomos alapba és még egy pár percig forralom.
  5. Sózom, borsozom és hozzáadom a mustárt, valamint az Erős Pistát.
  6. Tejföllel és puha kenyérrel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...