2011. november 29., kedd

Burgonyakrémleves

A krémlevesek nagyszerűen alkalmasak akár még főfogásnak is, mivel igen laktatóak, de természetesen előételnek sem utolsóak. És főleg télen érdemes nagyon sokat fogyasztani belőlük, mert vitamintartalmuk igen magas. Én most krumplival próbálkoztam.

Hozzávalók (2-4 személyre)
1 fej vöröshagyma
1 szél sárgarépa
1 hatalmas burgonya
0,5 liter alaplé
2,5 dl tejszín
olaj
só, bors, szerecsendió

Elkészítése
  1. A hagymát meghámozom és apróra vágom, a sárgarépa héját lekaparom és felkarikázom.
  2. Bő olajban pirítom a hagymát és a sárgarépát 5-10 percig
  3. Amikor a hagyma üveges, akkor ráöntöm az alaplevet és belerakom a lábasba az apróra vágott, meghámozott burgonyát.
  4. Felforralom, utána kis lángon addig főzöm, amíg a burgonya puha lesz.
  5. Hozzáadom a tejszínt és megint felforralom.
  6. Forrás után fűszerezem és botmixerrel homogén állagúra "gyúrom".
  7. Friss kenyérrel és reszelt sajttal, forrón tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...