2011. november 9., szerda

Csirke tikka masala

A tikka masala egy enyhén csípős curryétel, melyet a britek előszeretettel fogyasztanak, annak ellenére, hogy az étel eredetije egy indiai fogás. Viszont annyiféle változata ismert már, hogy lehetetlen megállapítani, hogy milyen jellegű az étel. Nekem leginkább valami thai fogásra emlékeztet kókuszos íze miatt.


Hozzávalók (2 személyre)
2 csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 darab friss chili
1 fél konzervnyi paradicsom
200 ml kókusztej
olívaolaj és egy diónyi vaj
fűszerek: só, bors, gyömbér, fűszerpaprika, cayenne bors, koriander

Elkészítése:
1. Egy serpenyőben olajat hevítek és hozzáadom a vajat.
2. Az olajban megpirítom az apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet, a felkarikázott chilit és egy csipet gyömbért szórok az egészre.
3.  Miután kellemes színt kapott a hagyma, belerakom a serpenyőbe az apróra kockázott csirkehúst és fűszerezek: egy csipetnyi só, bors, koriander, fűszerpaprika és cayenne bors kerül bele.
4. Jól átforgatom az egészet, hogy a csirkemell beszívhassa a fűszereket és ráöntöm a paradicsomkonzervet, valamint a kókusztejet.
5. Még felöntöm 2 dl vízzel, felforralom, utána mérséklem a lángot és kb 20 percig gyöngyöztetem, amíg sűrű szaftja lesz és a hús is megpuhul.
6. Rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...