2011. november 23., szerda

Különlegesen sült csirkecomb és krumplipüré

Ez egy igazán hagyományos és egyszerű étel, mégis számos módon fel lehet turbózni. Most én egyfajta változatot mutatok hozzá.

Hozzávalók (2 személyre)

a püréhez
1 kg burgonya

egy diónyi vaj
10 dkg füstölt sajt

a húshoz
4 csirkecomb (alsó)
fél kaliforniai paprika
egy marék konzerv kukorica
egy szem paradicsom
só, bors, rozmaring
olaj

elkészítése
  1. A burgonyát meghámozom, vékony szeletekre vágom és sós vízben puhára főzőm (kb. 30 perc).
  2. Mikor puha, akkor leszűröm róla a vizet, összetöröm, beledolgozom a vajat és belereszelem a sajtot. 
  3. Végül botmixerrel még jobban homogén állagúvá tehetem.
  4. A combok bőre alá egy kockányi kaliforniai paprikát és néhány szem kukoricát tömök, hústűvel lezárom.
  5. Kívülről alaposan besózom, borsozom őket és meghintem egy kevés rozmaringgal is.
  6. Egy tűzálló tálba teszem őket, közéjük a paradicsomot darabokban beillesztem. Olajat és vizet öntök alá és fél óráig 600 W-on grillezem.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...