2011. november 22., kedd

Fusili tésztasaláta

http://www.facebook.com/jamiekonyhaja
A fusili egy hosszú, vastag, dugóhúzó alakú olasz tészta. A szó eredetileg az olasz fusile szóból ered, ami olyan fegyvert jelent, melynek alakja hasonlít e tésztához. De az olaszban ez a szó a "kis orsó" megfelelője is lehet. Ezt a tésztát nagyon könnyen lehet színezni és igen népszerűek a céklával, spenóttal vagy tintahallal színezett változatok.
A fusili lehet üreges vagy tömör. A tömör változatot fusili bucatinak is nevezik.

Én most ebből a klassz és mókás tésztából tésztasalátát készítettem.



Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg fusilli tészta
10 dkg gyulai kolbász
egy fej vöröshagyma
2 szem paradicsom
1 db zöld és 1 db piros kaliforniai paprika
fél konzerv kukorica
1×400 gramm vörösbabkonzerv
8 dkg füstölt sajt
só, olaj

Elkészítése
  1. A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm.
  2. A hagymát apróra vágom és olajon dinsztelni kezdem.
  3. A kolbászt apró darabokra vágom és rárakom a hagymára. Megvárom, amíg kisül a zsírja.
  4. A paprikákat felkockázom és beleöntöm a darabokat a lábosba.
  5. Hozzáadom a kukoricát és a leszűrt babot.
  6. Belekerülnek a paradicsomok, apróra vágva.
  7. sózom és hagyom kicsit rotyogni. (amíg levet ereszt)
  8. Végül összekeverem a tésztával és melegen, füstölt sajttal a tetején tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...