2011. november 25., péntek

Nagyon finom ananászos csirke

Hogy miért érdemes sok ananász fogyasztanunk? Mert nemcsak nagyon finom, hanem rengeteg ásványi anyagot, mint - pl. vasat, kalciumot -, cukrot, gyümölcssavakat és A-, B-, C-vitamint tartalmaz nagy mennyiségben. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara esetén, súlyfeleslegnél, tüdőgyulladásnál, meghűlésnél, vérszegénység esetén is. Az ananász erős jellegzetes gyümölcs, ami erőteljesen hat az immunrendszer működésére, növeli a test ellenálló képességét is. Én most ugyan konzervből készítettem el a következő fogást, ami ugyan kevesebbet tartalmaz e jótékony tulajdonságokból, mégis isteni az íze.

Hozzávalók (2 személyre)
1 csirkemell
0,5 kg burgonya
1 konzervnyi ananász (karika)
3 evőkanál vaj
2 evőkanál+még egy kevés liszt
0,5 liter langyos tej
15 dkg füstölt sajt
só, olaj, rozmaring, bors

Elkészítése
  1. A burgonyát meghámozom, felkarikázom és sós vízben félig puhára főzöm.
  2. Elkészítem a besamel mártást: felolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, botmixerrel csomómentesre kavarom, majd fokozatosan belekeverem a tejet és besűrítem. Végül sóval, borssal ízesítem és még egyszer át megyek rajta a botmixerrel.
  3. A húst vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd rozmaringos lisztbe megforgatom és kisütöm.
  4. Egy tűzálló tál alját vajjal kikenem, ráhalmozom a burgonyák felét, majd következik a mártás, a burgonyák másik fele, megint mártás, majd a hús, mártás, az ananászt is elhelyezem a tálban és ráöntöm a maradék mártást.
  5. 15 dkg füstölt sajtot reszelek a tetejére és 15 perc grillezés alatt összesütöm az ízeket.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...